Kohti joulua 4


Kolme kynttilää valaisee jo paljon. Myös Lucia toi aikanaan valoa. Entä miten sinä voit levittää valoa ympärillesi tänä aikana? Opiskelija kertoi, miten hänen työpaikallaan on ilon kierre: Kun kaikki hymyilevät, tervehtivät, vitsailevat, nauravat ja ottavat uudetkin heti porukkaan, hyvä mieli tarttuu ja leviää. Kun iloinen työntekijä lähtee hymyillen jatkamaan matkaa ja tapaa vaikkapa kampuspapin, sitä ilon määrää ei mitkään maskit peitä eikä estä leviämästä taas eteenpäin. ❤🌞


Seuraavassa kohdissa Jeesusta kutsutaan valoksi:

"Valo loistaa pimeydessä, pimeys ei ole saanut sitä valtaansa." Joh. 1:5

"Todellinen valo, joka valaiseen jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan." Joh. 1:9


Lue seuraavia jakeita ja pohdi, mitä ajatuksia kohta herättää. Nyökyttelyä? Vastustusta? Ihmettelyä? Oivalluksia? 
"Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen. Sitä, joka uskoo häneen, ei tuomita, mutta se, joka ei usko, on jo tuomittu, koska hän ei uskonut Jumalan ainoaan Poikaan.
Ja tuomio on tämä: valo on tullut maailmaan, mutta pahojen tekojensa tähden ihmiset ovat valinneet sen asemesta pimeyden. 
Se, joka tekee pahaa, kaihtaa valoa; hän ei tule valoon, etteivät hänen tekonsa paljastuisi. Mutta se, joka noudattaa totuutta, tulee valoon, jotta kävisi ilmi, että hänen tekonsa ovat lähtöisin Jumalasta." 
Joh. 3:17-21


Minä tartuin tällä kertaa tuohon: "valo on tullut maailmaan, mutta pahojen tekojensa tähden ihmiset ovat valinneet sen asemesta pimeyden." 
Kuulen toisinaan kiukuttelua siitä, miksei Jumala tee mitään auttaakseen tätä maailmaa. Poistaisi nyt sitten kaiken pahan ja pelottavan, jos kerran on olemassa.
Mutta entä jos meille on annettu tänne valo, huolenpito ja opastus, mutta emme aina ymmärrä tai halua hyödyntää sitä? Harhailemme pimeässä ja luulemme osaavamme itse ja paremmin. Ja sitten iskee epätoivo, kun ei suju.
Ihmisille on annettu vapaa tahto ja mahdollisuus valita. Meillä on vastuu teoistamme, vastuu toisistamme ja vastuu tästä maailmasta. Hyvässä huolenpidossa saadaan kyllä elää, mutta jokaisella meistä on täällä arvokas paikkamme olla tuomassa valoa omalla tavallamme.

                                   

Ja vielä evääksi: "Vaikka sanoisin: "Nyt olen pimeyden kätköissä, yö peittää päivän valon", sinulle ei pimeys ole pimeää, vaan yö on sinulle kuin päivänpaiste. Pimeys kuin kirkas valo." Ps. 139:11-12

Kommentit